neljapäev, 28. jaanuar 2016

Talvine aialinnuvaatlus

Kuigi talvest ei ole viimase 2 päeva vihma järel peaaegu midagi alles jäänud ja ka kraadiklaas akna taga näitab +5 kraadi, siis sellest hoolimata toimub sellel nädalavahetusel, tegelt ka juba reedel ehk siis 29.-31.jaanaruaril talvine aialinnuvaatlus.
"Ilus" Eesti talv
Ankeedi täitmise ja reeglite kohta saab rohkem infot Eesti ornitoloogiaühingu lehe pealt http://www.eoy.ee/talv/, kust leiab ka mitmeid vaatlust hõlbustavaid materjale, näiteks piltidega vaatlusankeedi,  kuid mis siiski ei ole veel see õige, mille ära saata tuleb. Millegi pärast olen mina iga aasta sellel ajal maal olnud, kus linde me ei sööda. Ja tuleb välja, et ka seekord juhtub sama asi. Küll aga proovin homme ühe linnuvaatluse ära teha, kui mõni lind üldse viitsib sellise koleda ilmaga sööma tulla :)

http://www.eoy.ee/talv/content/materjalid/piltidega_ankeet_2015.pdf
Et veelgi paremini kõiki linde ära tunda, meisterdasime loodusesõpradega wc-paberi rulldiest binoklid. Need küll ei suurenda pilti, kuid eemaldavad ümbritseva müra ja lasevad ühele punktile fokusseerida.


Vaja läheb:
  • 2 wc-paberi rulli
  • augurauda või naasklit 
  • klammerdajat/kuumaliimi
  • nööri/lõnga/paela
  • kaunistusvahendeid: pliiatsid, vildikad, värvid, värviline paber jne.                                   

Kaunista rullid ning kinnita need üksteise külge kuumaliimi või klammerdajaga. Tee kahele poole augud ning pista nendest läbi nöör. Seo nööri otsa sõlmed. Ja oledki valmis minema talviseid linde jahtima.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar